Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Strudel ze szpinakiem i jajkiem

Składniki
Sposób przygotowania
  • Do miski z mąką wsyp drożdże, sól, cukier.

  • Przełóż strudel na blachę, posmaruj rozmąconym żółtkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. na ok. 35 minut.

  • Jajko roztrzep z mlekiem, dodaj do miski z mąką razem z masłem.

  • Wyrabiaj ciasto, aż stanie się gładkie i elastyczne.

  • Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

  • Cebulę pokrój, zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj oczyszczony szpinak, smaż razem 3 minuty.

  • Zdejmij z ognia, dopraw suszonymi pomidorami, pieprzem i solą.

  • Ciasto wyrób ponownie, rozwałkuj na prostokąt.

  • Na środkowej części ułóż połowę szpinaku, następnie jajka i resztę szpinaku, boczne części zawiń do góry i sklej.

  • Można też ciasto ozdobnie zapleść.

Oceny i komentarze: 0