Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Profiteroles

Przepis zaprezentowany w programie Top Chef.

Składniki
Sposób przygotowania
  • W rondelku gotujemy wodę, dodajemy masło, mąkę, sól, cukier i energicznie mieszamy drewnianą łyżką. Po paru minutach wyłączamy.

  • Dodajemy cztery jajka i energicznie mieszamy.

  • Kiedy ciasto jest już gotowe, przekładamy do rękawa i formujemy gwiazdki na blasze wyłożonej pergaminem.

  • Pieczemy od 10 do 15 min. w temperaturze 200 stopni.

  • Mikserem ubijamy śmietankę z cukrem i mieszamy delikatnie z serkiem mascarpone.

  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

  • Nadziewamy profiteroles kremem i układamy na plasterkach figi.

  • Całość dekorujemy sosem czekoladowym.

Oceny i komentarze: 0