Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Krajanka orzechowo-migdałowa

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Blachę do pieczenia wysmarować olejem, obficie oprószyć 1 łyżką mąki kukurydzianej, nadmiar mąki usunąć.

  • Orzechy, migdały, pistacje drobno posiekać, skórkę pomarańczową, kandyzowane wiśnie, suszone morele drobno posiekać.

  • Wszystkie składniki dobrze wymieszać i równomiernie rozłożyć na blasze.

  • Z cukru, wody, ½ laski wanilii i goździków ugotować niezbyt gęsty syrop.

  • Dodać sok pomarańczowy i po usunięciu goździków i wanilii, zagęścić mąką kukurydzianą .

  • Masę cukrową szybko zagotować i ciągle mieszając gotować jeszcze 10 minut.

  • Masą zalać ułożone na blasze składniki, następnie odstawić do zastygnięcia, a następnie pokroić na porcje.

  • Przybrać kandyzowanymi wiśniami.

Oceny i komentarze: 0