Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Cynamonowe ciasteczka

Mogłoby się wydawać, że ciasteczka cynamonowe można jeść tylko przy okazji świąt Bożego Narodzenia. Nic bardziej mylnego! Nasz przepis idealnie nadaje się także podczas świąt Wielkanocnych. Ciasteczka cynamonowe są bardzo proste w przygotowaniu, zatem śmiało możesz je piec wraz z rodziną.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Białka ubić, stopniowo dodając cukier puder.

  • Około ¼ objętości piany odłożyć na lukier.

  • Resztę piany wymieszać z migdałami, cynamonem, skórką z cytryny i mąką.

  • Na blachę, wyłożoną pergaminem, przy pomocy rękawa dekoracyjnego wyciskać różne kształty ciasteczek.

  • Odłożoną pianę utrzeć z rumem i posmarować ciasteczka.

  • Następnie blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 160 stopni i piec ok. 30 minut.

Oceny i komentarze: 0