Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Ciasto marchewkowo-cynamonowe

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
  • Rozgrzej piekarnik do 170°C. Natłuść i wyłóż papierem do pieczenia foremkę na chleb o wymiarach ok. 17 cm x 10 cm x 6cm.

  • Wymieszaj mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Połącz masło z dżemem i cukrem, a następnie dodaj miksturę do mąki razem z bananami i marchwią. Dokładnie wymieszaj.

  • Przełóż masę do foremki. Piecz przez 1 godzinę 15 minut, aż masa będzie sztywna . Pozwól ciastu trochę ostygnąć, zanim wyjmiesz je z foremki.

  • Wymieszaj pozostałe składniki. Gdy ciasto ostygnie, posmaruj je tak otrzymanym lukrem.

Oceny i komentarze: 0