Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »

[Przejdź do zawartości]

Search form

Kotlety mielone z ryb

Kotlety mielone z ryb
Porcje dla 4-6 osób Średnie Czas przygotowania: 60 min
Bez Oceny (Zaloguj się by ocenić) Zapisz w moich ulubionych

Składniki

  • 1/2kg filetów rybnych
  • 1 cebula
  • 2 jaja
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 łyżka masła
  • olej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1 łyżka Kamis Fit up! Przyprawa do ryb

Przepis

ETAP 1Bułkę namoczyć w mleku (30 minut).

ETAP 2Cebulę posiekać, podsmażyć.

ETAP 3Rybę, odciśniętą bułkę i cebulę zmielić, dodać przyprawę do ryb, jajka i roztopione masło.

ETAP 4Całość dokładnie wyrobić.

ETAP 5Z masy formować kotlety i obtoczyć je w tartej bułce.

ETAP 6Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

Produkty wykorzystane w tym przepisie

[Wróć na górę]