0 0 0
Oceń

Meksykańskie tacos z rybą i salsą pomidorową

Składniki
Porcja dla: 2
Sposób przygotowania
25 min Czas przygotowania 5 min Czas gotowania
25 min Czas przygotowania
5 min Czas gotowania
  • W misce wymieszaj pomidory, cebulę, paprykę jalapeño, sok z limonki i 1½ łyżeczki przyprawy Mexican Street Food. W osobnej misce połącz jogurt, majonez i 1 łyżeczkę przyprawy.

  • W dużej misce wymieszaj mąkę, piwo i pozostałą przyprawę Mexican Street Food.

  • Na patelnię wlej olej do wysokości ok. 1 cm i podgrzej.

  • Zanurz rybę w cieście, pozwól spłynąć, a następnie umieść na patelni. Powtórz z pozostałymi rybami. Smaż ryby aż ciasto będzie złotobrązowe.

  • Ryby podawaj zawinięte w tortille z salsą, jogurtem i cząstkami limonki.

Porady Gotowanie

Ryby  podczas smażenia powinny skwierczeć. Jeżeli ciasto zbyt szybko się zarumieni  usuń patelnię z ognia, odstaw i odczekaj chwilę aż olej lekko się ochłodzi.

Oceny i komentarze: 0