Wrap z kurczakiem szoarma z dodatkiem smakowym z ogórkiem i rzodkiewką

24
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • Kurczak szoarma:
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki Ocet winny z białego wina
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 4 łyżeczki Przyprawa kuchni arabskiej kebab shoarma Kamis
  • 2 łyżeczki Czosnku granulowany Kamis
  • 1 łyżeczka Sól morska
  • 1 łyżeczka Pieprz młotkowany z kolendrą
  • 450 g (1 funt) udka lub piersi z kurczaka bez kości, bez skóry
  • Jogurt tahini:
  • 125 ml jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 1 łyżka tahini
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • ¼ łyżeczki Sól morska
  • Dodatek smakowy z ogórkiem i rzodkiewką:
  • 4 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 3 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cienko posiekanej mięty
  • ¼ łyżeczki Sól morska
  • szczypta Czosnek granulowany w torebce
  • szczypta Pieprz młotkowany z kolendrą
  • ½ ogórka w kawałkach, pestki usunięte
  • 75 g (3 uncja) rzodkiewki, w kawałkach
  • 1 cebula dymka, w cienkich plasterkach
  • Wrapy:
  • 4 płaskie chlebki pita, lawasz lub tortille mączne
  • 4 liście sałaty
  • 1 łyżka cienko posiekanej mięty

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy