W średniej wielkości misce wymieszaj brązowy cukier, mirin, sake, sos sojowy, ocet ryżowy, imbir i czosnek. Odłóż połowę, z której później przyrządzisz glazurę do mięsa.
Skrzydełka z kurczaka umieść w dużym zamykanym plastikowym worku, do którego wlej również pozostałą połowę marynaty. Powinna dobrze pokryć całe mięso. Włóż do lodówki na 30 minut lub dłużej, jeśli chcesz, aby skrzydełka nabrały bardziej intensywnego smaku.
Do odłożonej części marynaty dodaj mąkę kukurydzianą, wymieszaj i doprowadź do wrzenia, gotując w małym rondlu. Zmniejsz ogień i gotuj przez 2 minuty, następnie zdejmij z ognia i odłóż do ostudzenia na 5 minut. Dodaj posypkę furikake o smaku wasabi, wymieszaj. Tak przygotowaną glazurę przelej do dużej miski i odstaw na bok.
Wyjmij skrzydełka z marynaty i wylej jej pozostałości. Nadziej skrzydełka na patyczki do szaszłyków i grilluj na średnim ogniu, od czasu do czasu obracając, przez ok. 20-25 minut aż mięso będzie dobrze upieczone.
Skrzydełka posmaruj przygotowaną wcześniej glazurą, a przed podaniem oprósz cebulką oraz dodatkową szczyptą posypki furikake o smaku wasabi.
Wskazówka: drewniane patyczki do szaszłyków namaczaj przynajmniej przez 30 minut w wodzie. Dzięki temu nie spalą się na grillu.