Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pieprz Lampung

Ostry smak pieprzu czarnego pochodzi od zawartej – głównie w wierzchniej warstwie owocu – piperyny. Eksperci Kamis opracowali 10-punktową skalę ostrości pieprzu. Pikantność danego gatunku pieprzu została określana na podstawie jego pochodzenia i zawartości piperyny.

Ten pieprz został wyselekcjonowany z upraw na Sumatrze i Indonezji. Swój wyjątkowo pikantny smak i niezwykły drzewny aromat zawdzięcza żyznej wulkanicznej glebie oraz tradycyjnej metodzie hodowli: jego pnącza oplatają pnie drzew, których korony chronią je przed palącym słońcem i upałem. Ze względu na jego wysoką zawartość piperyny przypisano mu nr 9. na skali ostrości. Dlatego idealnie nadaje się do dań wymagających ostrego, pikantnego przyprawienia. Jego smak określa się jako bardzo ostry, jednak efekt finalny zależy od dozowania. 

Informacje o produkcie
  • Kod EAN

  • 5900084244237

Oceny i komentarze: 0