Składniki

  • 1/2 szklanki nasion kukurydzy na popcorn
  • 1 1/2 szklanki grubo posiekanych orzechów pekan
  • 3/4 szklanki cukru gruboziarnistego
  • 3/4 szklanki cukru trzcinowego
  • 1/2 szklanki syropu kukurydzianego
  • 3 łyżeczki FRANK'S RedHot® Original
  • 2 łyżeczki miodu
  • 6 łyżeczek masła pokrojonego w cienkie plasterki
  • 1 Cynamonu mielonego KAMIS

Wskazówki

  1. Rozgrzej piekarnik do 220˚C. Popcorn i orzechy pekan wysyp na duże naczynie i piecz pod przykryciem przez ok. 15 minut. Połącz cukier gruboziarnisty, cukier brązowy i syrop kukurydziany, FRANK’S RedHot Original i miód w rondelku. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu, mieszając aż cukier się rozpuści. Następnie gotuj ok. 8 minut bez mieszania. Zdejmij z ognia. Dodawaj porcjami masło i cynamon do cukrowej marynaty i mieszaj aż się dokładnie rozpuści.
  2. Następnie polej popcorn przygotowaną marynatą i delikatnie wymieszaj tak aby przykryć cały popcorn. Rozłóż wymieszany z glazura popcorn na blaszce do pieczenia używając 2 widelców. Schłodź całkowicie. Połam na kawałki.