Pikantny popcorn cynamonowy

Składniki
Sposób przygotowania
  • Rozgrzej piekarnik do 220˚C. Popcorn i orzechy pekan wysyp na duże naczynie i piecz pod przykryciem przez ok. 15 minut. Połącz cukier gruboziarnisty, cukier brązowy i syrop kukurydziany, FRANK’S RedHot Original i miód w rondelku. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu, mieszając aż cukier się rozpuści. Następnie gotuj ok. 8 minut bez mieszania. Zdejmij z ognia. Dodawaj porcjami masło i cynamon do cukrowej marynaty i mieszaj aż się dokładnie rozpuści.

  • Następnie polej popcorn przygotowaną marynatą i delikatnie wymieszaj tak aby przykryć cały popcorn. Rozłóż wymieszany z glazura popcorn na blaszce do pieczenia używając 2 widelców. Schłodź całkowicie. Połam na kawałki.

Porady Gotowanie