Składniki

  • 4 szklanki szklanki mieszanych orzechów
  • 1/3 szklanki FRANK'S RedHot® Original
  • 1/3 szklanki szklanki miodu lub brązowego cukry
  • Grubo mielona sól

Wskazówki

  1. Rozgrzej piekarnik do 140˚C.
  2. Wymieszaj FRANK’S RedHot Original z miodem. Dodaj orzechy i wymieszaj wszystko razem, aż orzechy będą dokładnie obtoczone w sosie.
  3. Rozsyp orzechy na blaszce wyłożonej delikatnie natłuszczonym papierem do pieczenia. Posyp solą.
  4. Piecz 25-30 minut, w międzyczasie 2 razy przemieszaj. Piecz aż orzechy będą złote, a glazura będzie cienka i klejąca. Po pieczeniu schłodź 5 minut na blaszce, następnie przełóż do miseczki. Od czasu do czasu przemieszaj.
  5. Glazura na orzechach będzie klejąca, ale stwardnieje jak orzechy ostygną.