Ostre muffiny kukurydziane z boczkiem

Składniki
Sposób przygotowania
  • Rozgrzej piekarnik do 200˚C. Wyłóż blaszkę do pieczenia muffinek lub foremki papierem do pieczenia lub wysmaruj tłuszczem.

  • W średniej misce połącz mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę i cukier.

  • W drugiej misce ubij jajko, maślankę i olej aż dobrze się połączą. Połącz razem zawartości obu misek i dobrze wymieszaj. Na koniec dodaj pokruszony bekon i wymieszaj.

  • Wypełnij foremki ciastem do ¾ wysokości. Na wierzch każdej dodaj 1/3 łyżeczki FRANK’S RedHot Original. Użyj końcówki noża, aby delikatnie wmieszać sos w ciasto.

  • Piecz 25 minut aż muffinki będą złoto-brązowe. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika.

Porady Gotowanie