Mięsne kulki Buffalo

Składniki
Sposób przygotowania
  • Rozgrzej piekarnik do 200˚C. W średniej misce wymieszaj FRANK’S RedHot Original z masłem, a następnie utrzyj na gładką masę. Odstaw.

  • W dużej misce wymieszaj mielone mięso z kurczaka, jajko, bułkę tartą, seler, czosnek i cebulę. Uformuj małe kulki, ok. 18 sztuk. Owiń każdą mięsną kulkę połową plasterka boczku i zepnij wykałaczką.

  • Posmaruj kulki cienką warstwą oliwy i rozłóż na folii rozłożonej na blasze do pieczenia. Piecz 25-30 min aż kurczak będzie upieczony, a boczek chrupiący. Obracaj kulki w trakcie pieczenia. W trakcie ostatnich 5 minut pieczenia, posmaruj każdą kulkę dookoła sosem z FRANK’S RedHot Original i masłem. Po upieczeniu posmaruj je jeszcze raz i przed podaniem posyp szczypiorkiem i pokruszonym serem blue.

Porady Gotowanie