Ciastka serowe

Składniki
Porcja dla: 16
Sposób przygotowania
  • Rozgrzej piekarnik do 230˚C. Mąkę, ser, proszek do pieczenia, cukier oraz sodę zblenduj lub zmiksuj w robocie kuchennym. Przykryj i miksuj 30 sekund. Dodaj masło i tłuszcz roślinny, miksuj aż utworzy się rozpadające się ciasto. Przełóż do dużej miski. Dodaj 1 szklankę maślanki i FRANK’S RedHot Original. Mieszaj razem aż zacznie formować się kula (ciasto będzie suche). Przełóż ciasto na stolnicę i ugniataj delikatnie dłońmi kilka razy. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość ok. 10 cm. Użyj foremki do ciastek o średnicy 5 cm i wytnij ciasteczka.

  • Umieść ciastka na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w odległości ok. 5 cm od siebie. Posmaruj wierzch każdego maślanką i posyp sezamem. Piecz 12-15 minut aż zrobią się złote.

Porady Gotowanie