Składniki

  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki wyciśniętego czosnku
  • 2 szklanki pokrojonego w kostkę ugotowanego kurczaka
  • 1 szklanka posiekanych, dojrzałych pomidorów śliwkowych lub pomidorów krojonych z puszki
  • 1 szklanka czarnej fasoli z puszki
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego KAMIS
  • 1/3 szklanki FRANK'S RedHot® Original
  • 1 bagietka, pokrojona na kromki grubości ok. 1,5 cm

Wskazówki

  1. Podgrzej olej w rondelku. Podsmaż czosnek. Wymieszaj kurczaka, pomidory, fasolę, kmin i FRANK’S RedHot Original. Gotuj ok. 2 min aż wszystko się zagrzeje. Posmaruj cienko bułkę oliwą z obu stron. Podpiecz aż będą rumiane.
  2. Na każdą kromkę grzanki połóż łyżkę farszu.