SAŁATKA MEKSYKAŃSKA

Konkret głód? No problemo! Wrzuć na ruszt totalnie pyszną i prostą sałatkę meksykańską! To charakterny mix tekstur z kremowym awokado i chrupiącymi tortillami, podrasowany dressingiem z piekła rodem. A jeśli dojechał Cię gigagłód, dorzuć do michy trochę mielonej wołowiny z cebulą i sosem FRANK’S RedHot Original. Gorące polecanko!

Składniki
Sposób przygotowania
  • 1) Pędzel i kukurydza w dłoń! Posmaruj kolby oliwą i wrzuć je na grilla lub opiecz nad kuchenką, aż skórka lekko się przypali. Teraz czas na chillout - zostaw kukurydzę do ostygnięcia. Potem ją wyłuskaj.

  • 2) Rozgrzej piekarnik do 200° C. Tortille spryskaj olejem, przypraw solą i wędzoną papryką. Wrzuć je do 15-centymetrowej formy i uformuj z nich kukurydziane miski. Piecz przez 6 minut, aż zastygną, potem wyjmij je z formy i wrzuć je na ruszt piekarnika na dodatkowe 4 minuty. Po tym czasie będą tooootalnie chrupiące.

  • 3) No dobra, czas na dressing! Wymieszaj jogurt z majonezem, czosnkiem, sosem FRANK’S RedHot Original i sokiem z limonki. Dorzuć sól i pieprz. Połową dressingu polej wszystkie warzywa, kukurydzę i czerwoną fasolę.

  • 4) Prawie jesteśmy na finiszu! Poszarp jeszcze sałatę i zioła i przełóż je do 4 tortillowych misek. Wrzuć warzywa, posyp całość pokruszonymi chipsami z tortilli, tartym serem i płatkami chilli. Na koniec dorzuć drugą połowę dressingu.