Poke Bowl z Arbuzem

Bezrybna wersja hawajskiego Poke Bowl z przepysznie kremowym sosem Jalapeno.

Składniki
Sposób przygotowania
  • W misce zamarynuj arbuza w oleju sezamowym i 2 łyżkach sosu sojowego przez 10 minut. Potem przełóż zawartość miski do rondelka i gotuj przez 5-10 min na średnim ogniu, do momentu, w którym arbuz pozbędzie się całej wody. Wyjmij z rondelka, przełóż do żaroodpornego naczynia i wystudź.

  • W międzyczasie, aby przygotować sos ubij ubijaczką majonez, miód oraz 1 łyżkę sosu Frank Roasted Jalapeno Hot i odstaw na bok.

  • Podziel ryż na 4 porcje i przełóż do osobnych miseczek. Pokrój arbuza w małą kostkę i wymieszaj z pozostałą częścią sosu Frank Fire Roasted Jalpeno Hot. Ułóż arbuza, awokado, marchewkę, rzodkiewkę i ogórka na ryżu. Arbuza posyp wodorostami nori, polej małą ilością wcześniej przygotowanego ostrego sosu. Całość posyp nasionami sezamu.