OSTRE HOT DOGI Z FRANK’S RED HOT SMOKED CHIPOTLE MAYO

Hot dogi z dosłownie wszystkim – przepis na apetyczny nieład, smakujący wyśmienicie!

Składniki
Sposób przygotowania
  • Zawiń każdą frankfurterkę w plaster boczku, zabezpieczając je wykałaczkami.

  • Rozgrzej grill w piekarniku do średnio-wysokiej temperatury.

  • Wymieszaj pokrojoną cebulę i paprykę razem z oliwą z oliwek oraz szczyptą soli. Wszystko to rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia obok frankfurterek zawiniętych w boczek. Następnie piecz całość około 12 minut, aż warzywa się zarumienią, a boczek stanie się chrupiący. Przewracaj warzywa i frankfurterki kilka razy, aby były dobrze przypieczone z każdej strony.

  • Zmieszaj majonez i sos Frank's Smoked Chipotle w małej miseczce.

  • Dodaj pozostałe składniki do salsy Pico de Gallo (pomidory, awokado i kolendra) i wymieszaj wszystko w misce.

  • Gdy wszystko będzie gotowe do podania, przekrój bułki do hot dogów prawie na pół (pozostawiając bułkę na zawiasach z jednej strony). Umieść frankfurterki zawinięte w plastry boczku w bułce. Na górze hot-doga powinny znaleźć się grillowane wcześniej warzywa z sosem. Następnie, polej hot-doga ulubionym ketchupem, musztardą i majonezem. Na wierzch nałóż przygotowaną salsę Pico de Gallo oraz prażoną cebulkę.