Oryginalne skrzydełka Buffalo

Składniki
Sposób przygotowania
  • Ze skrzydełek (wybierz takie z dużą ilością mięsa) odetnij lotki, następnie obtocz w oleju roślinnym.

  • Usmaż skrzydełka na rozgrzanej patelni aż będą chrupiące, przekręć je raz.

  • Lub w wersji fit – upiecz skrzydełka w rozgrzanym do 200˚C piekarniku, umieszczając blaszkę na najniższym poziomie. Piecz ok. 30 min aż będą miały upieczoną, chrupiącą skórkę. W międzyczasie obróć je raz.

  • Rozpuść masło i połącz z FRANK’S RedHot Original w miseczce.

  • Obtocz skrzydełka w sosie aby były całkowicie przykryte. Serwuj z dressingiem z sera blue cheese i paluszkami z selera.

Porady Gotowanie

Czy wiesz, że sos Frank’s RedHot jest sekretnym składnikiem autentycznych Skrzydełek Buffalo, które powstały w 1964 roku w Buffalo, Nowy Jork?