Piekielnie smaczny kurczak to jest to! Zbierz swoich kumpli, spakuj Franka i odtwórz ten diabelnie dobry smak w super prostym daniu z grilla. Chcesz podkręcić temperaturę? Dodaj więcej sosu FRANK’S RedHot i sprawdź, jak ostro wchodzi!
Składniki
Sposób przygotowania
Czas przygotowania Czas gotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
1) Wymieszaj wszystkie składniki na suchą marynatę Cajun. Weź ostry nóż i natnij skórę kurczaka. Opędzluj udka sosem FRANK’S RedHot i wklep w niego marynatę Cajun. Pozwól mięsu pochillować chociaż przez 30 minut, a Ty w tym czasie odpal grilla.
2) Grill: Grillowanie na bezpośrednim ogniu? No way! Mięcho ma się piec przez 15 minut, ale nie przypalić. Dopiero na ostatnie 5 minut połóż kurczaka na rozżarzonych węglach. Protip: obracaj udka, żeby serio stały się chrupiące!
3) Piekarnik: Zamarynowanego kurczaka wsadź do naczynia żaroodpornego. Dorzuć konkret kawałki batata i średnią cebulę pokrojoną na 8 kawałków. Skrop łyżką oliwy i piecz przez 30 minut w temperaturze 200° C. Kurczak wędzony na ostrrro jest gotowy, gdy skórka jest chrupiąca, a bataty miękkie!