Enchiladas z kurczakiem w stylu Buffalo

Składniki
Sposób przygotowania
  • Rozgrzej piekarnik do 180˚C. Rozgrzej olej w dużym rondelku na średnim ogniu. Na rondelka wlej krojone pomidory z puszki, posiekaną papryczkę, przecier pomidorowy, zagotuj i na wolnym i gotuj jeszcze przez 3 min. Rozgnieć na gładką masę duże części pomidorów, które pozostaną. Wylej część sosu do naczynia żaroodpornego, tak aby przykryć dno naczynia.

  • Wymieszaj sos FRANK’S RedHot Original, serek topiony i pozostały sos pomidorowy, gotuj na małym ogniu i mieszaj, aż serek topiony rozpuści się i sos osiągnie gładką masę. Odlej 1/3 szklanki i odstaw. Do sosu dodaj kurczaka i mieszaj, aż kurczak będzie dobrze obtoczony. Podgrzewaj na małym ogniu.

  • Podgrzej tortille w kuchence mikrofalowej żeby je zmiękczyć. Napełnij każdą z nich ok. ¼ sosu z kurczakiem, delikatnie zwiń i zamknij. Umieść w naczyniu żaroodpornym jedną obok drugiej. Polej wszystkie 1/3 szklanki sosu i jeśli został sos wymieszany z kurczakiem, również go dodaj. Wszystko posyp serem.

  • Piecz w piekarniku ok. 15-20 min, aż ser się roztopi. Dodaj na wierzch kilka kropel FRANK’S RedHot Original. Podawaj na ciepło. Udekoruj śmietaną, kolendrą i czerwoną cebulką.

Porady Gotowanie