Cygański kociołek
16
Składniki
wolowina
Cygański kociołek
16
Składniki
Składniki 6-7 osób Porcje
- kabaczek lub ogórek
- 100 g pieczarek
- 1 łyżeczka cukru
- sól
- 2 łyżki oleju
- 2 ziemniaki
- 4 strąki czerwonej, zielonej i żółtej papryki
- 2 cebule
- 300 g gotowanego mięsa (lub wołowiny z rosołu)
- szklanka bulionu
- 6-May pomidorów (lub koncentrat pomidorowy)
- Natka pietruszki w torebce
- Cząber w torebce
- Liście laurowe w torebce
- Ziele angielskie w torebce
- Pieprz czarny mielony w sloiczku
Instrukcje
- 1 Kabaczek lub ogórek umyć, obrać, oczyścić, pokroić w kostkę.
- 2 Chwilę smażyć mieszając.
- 3 Dodać pieczarki.
- 4 Wlać bulion i dusić ok. 5-7 minut, dodać mięso, kabaczek i przyprawy.
- 5 Wszystko dusić przez 20 min.
- 6 Pod koniec duszenia dodać pomidory lub koncentrat do smaku.
- 7 Wymieszać.
- 8 Przed podaniem posypać natką pietruszki.
- 9 Papryki i pieczarki umyć, oczyścić.
- 10 Papryki pokroić w szerokie paski, pieczarki w grube plastry.
- 11 Pomidory umyć, pokroić.
- 12 Cebule obrać, posiekać.
- 13 Ziemniaki obrać, umyć.
- 14 Mięso i ziemniaki pokroić w równą kostkę.
- 15 Olej mocno rozgrzać w kociołku, wrzucić pokrojone cebule, zeszklić.
- 16 Włożyć ziemniaki i paprykę.
Odkryj nowy smak: Musztarda z Curry
Musztarda z Curry to łagodna mieszanka smaków z przyprawami curry w roli głównej oraz z delikatną nutą owocową.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.