1Włóż schab do dużego garnka i zalej go wodą, tak by płyn w pełni przykrył mięso i zagotuj. W trakcie gotowania zdejmuj szumowiny.
2Zmniejsz gaz i dodaj włoszczyznę, liski laurowe, przyprawy i dopraw solą i pieprzem.
3Gotuj aż mięso będzie miękkie, około 30 minut. Wyjmij mięso z zalewy, pokrój w plastry i połóż na dużym półmisku.
4Wywar, w którym gotowało się mięso przelej do oddzielnej miski (przez gazę). Zalej żelatynę odrobiną zimnej wody i zostaw aż napęcznieje.
5Odmierz litr przecedzonego wywaru i doprowadź go do wrzenia, a następnie dodaj napęczniałą żelatynę. Wymierzaj zawartość zalewy i poczekaj aż zgęstnieje.
6Zalej schab wywarem i poczekaj aż całkowicie zgęstnieje. Włóż półmisek do lodówki.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.