1SOS BBQ:
Mieszamy ze sobą: pół szklanki brązowego cukru, szklankę keczupu, 5 łyżek octu winnego, płaską łyżeczkę czosnku granulowanego, płaską łyżeczkę sproszkowanej cebuli, szczyptę chili, szczyptę soli i łyżkę przyprawy BBQ Grill Classic. Składniki łączymy w miseczce za pomocą trzepaczki. Sos jest gotowy.
2SOS BROWN SUGAR:
Łączymy szklankę sosu sojowego, pół szklanki miodu, 3 łyżki sproszkowanego czosnku, łyżeczkę mielonego pieprzu i łyżkę przyprawy Skrzydełka Brown Sugar. Podgrzewamy całość na patelni, aż sos zdredukuje się o 1/3 objętości i zgęstnieje.
3MARYNATA MONTREAL:
Łyżeczkę sproszkowanego czosnku, szczyptę chili i soli łączymy z łyżką przyprawy Montreal Steak i połową szklanki oleju rzepakowego. Mieszamy i marynata gotowa.
4Mam już sosy i marynatę, więc czas zabrać się za mięso. Pamiętajcie, że BBQ zakłada pieczenie w niewysokiej temperaturze. Zacznynamy od żeberek – marynujemy je w sosie BBQ, przez ok. 30 minut, wkładam na aluminiową tackę i grillujemy.
5Skrzydełka Brown Sugar powinny marynować się w sosie ok. godzinę. Pieczemy je na grillu, cały czas polewając sosem.
6Karkówkę macerujemy w marynacie przez kilka godzin, następnie pieczemy ją na rozgrzanym grillu.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.