1Ziemniaki gotować w mundurkach przez ok. 15 min, 4 jaja ugotować na twardo, wszystko obrać i pokroić w plasterki, papryki pokroić w paski.
2Mięso doprawić przyprawą do mięsa mielonego, dodać wyciśnięty czosnek i paski papryki, przesmażyć na patelni ok. 2-4 minuty.
3Naczynie żaroodporne natłuścić i układać na przemian; plastry ziemniaków – posypywane przyprawą do dań z ziemniaków, mięso oraz plastry gotowanych jaj.
4Wierzchnia warstwa powinna składać się z ziemniaków.
5Śmietanę wymieszać z pozostałymi jajami dodać 1 łyżeczkę przyprawy do dań z ziemniaków, polać ziemniaki, następnie posypać tartą bułką.
6Wszystko zapiekać w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 40 minut.
7Na 10 minut przed końcem posypać tartym serem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.