1Mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, wodę, sól i kminek. Wyrób na jednolite ciasto, Odstaw na 1 godz. do lodówki.
2Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia, przełóż z papierem do formy na tartę, przykryj papierem. Obsyp suszoną fasolą, zapiekaj ok. 20 min w temp. 195stopni. Odkryj w połowie pieczenia.
3W międzyczasie gotuj ziemniaki przez 15 min. Następnie odcedź.
4Boczek podsmaż z cebulą, wymieszaj z ziemniakami i dopraw majerankiem.
5Ser biały wymieszaj ze śmietaną, jajkami. Dopraw solą i pieprzem.
6Na cieście ułóż ziemniaki, zalej masą z jaj, sera i śmietany. Piecz w temp. 180 stopni przez około 25 min.
7Podawaj posypane szczypiorem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.