1Mąkę posiekaj z masłem. Dodaj żółtka, wodę, sól i rozmaryn. Wyrób na jednolite ciasto. Odstaw na 1 godz. do lodówki.
2Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia, przełóż z papierem do formy na tartę, przykryj papierem. Obsyp suszoną fasolą, zapiekaj ok. 20 min w temp. 200 stopni. Odkryj 5 min przed końcem.
3W międzyczasie wymieszaj śmietanę z jajkami, dodaj rozmaryn i dopraw do smaku solą i pieprzem.
4Na upieczonym spodzie ułóż szynkę. Całość zalej masą z jaj i śmietany. Ułóż figi, połówki orzechów i posyp pokruszonym serem.
5Piecz 25 min. w temp. 185 stopni.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.