1Mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, wodę, sól i rozmaryn. Wyrób na jednolite ciasto. Odstaw na 1 godz. do lodówki.
2Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia, przełóż z papierem do formy na tartę, przykryj papierem. Obsyp suszoną fasolą, zapiekaj ok. 20 min w temp. 200 stopni, odkryj 5 min przed końcem pieczenia,
3W międzyczasie na patelni podsmaż cebulę z mięsem. Dodaj pomidory i paprykę. Smaż razem ok. 10 min, dodaj przyprawy i wymieszaj.
4Ziemniaki zmiksuj z mlekiem, masłem i gałką muszkatołową.
5Na upieczony spód wyłóż farsz mięsny, posmaruj równomiernie pure ziemniaczanym.
6Piecz 20 min. w temp.195 stopni.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.