1Mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, wodę, sól i kminek. Wyrób na jednolite ciasto. Odstaw na 1 godz. do lodówki.
2Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia, przełóż z papierem do formy na tartę. Przykryj papierem, a następnie obsyp suszoną fasolą. Zapiekaj ok. 20 min w temp. 195 stopni. Odkryj w połowie pieczenia.
3W międzyczasie podsmaż kiełbasę z porem, dopraw majerankiem.
4Śmietanę wymieszaj z żółtkami, koperkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
5Na cisto wyłóż kiełbasę z porem. Zalej śmietaną z żółtkami i posyp pokruszoną fetą. Piecz 20 min. w 180 stopniach.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.