Tarta z kiełbasą i porem

20M
Czas przygotowania
40M
Czas gotowania
16
Składniki

Składniki 4 Porcje

  • Ciasto
  • 300 g mąki pszennnej pełnoziarnistej
  • 150 g masła/margaryny/smalcu
  • 1 żółtko
  • 50 ml wody
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki Kminek cały
  • Nadzienie
  • 300 g wędzonej cienkiej kiełbasy pokrojonej w plastry
  • 200 g pora pokrojonego w plastry
  • 1 łyżka oleju
  • 100 g sera feta
  • 200 ml śmietany 36%
  • 3 żółtka
  • 2 łyżeczki Majeranek w torebce
  • 1 łyżeczka Koperek w torebce
  • sol morska
  • Pieprz czarny mielony w torebce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy