1Mąkę posiekaj z masłem. Dodaj żółtka, wodę, sól i kminek. Wyrób na jednolite ciasto, Odstaw na 1 godz. do lodówki.
2Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia, przełóż z papierem do formy na tartę, przykryj papierem. Obsyp suszoną fasolą, zapiekaj ok. 15 min w temp. 200 stopni. Odkryj 5 min przed końcem pieczenia.
3W międzyczasie cukinie, kurki i brukselki umieść na blaszce do pieczenia. Polej masłem, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i piecz przez 15 min w 185 stopniach.
4Śmietanę wymieszaj z jajkiem i suszonymi pomidorami.
5Na upieczonym spodzie ułóż warzywa z kurkami, zalej śmietaną i piecz 25 min w temp. 185 stopni. Przed podaniem posyp orzechami.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.