1Mąkę, pestki dyni/nasiona słonecznika i sól wymieszaj w malakserze. Dodaj suszone pomidory, masło, żółtko oraz wodę. Wyrób na jednolite ciasto i odstaw na ok. godz. do lodówki.
2Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia, przełóż z papierem do formy na tartę, przykryj papierem. Obsyp suszoną fasolą, zapiekaj ok. 20 min w temp. 195 stopni odkryj w połowie pieczenia.
3W międzyczasie podsmaż szpinak na maśle, dopraw czosnkiem, solą i pieprzem , wystudź, wymieszaj z serem i śmietaną.
4Szpinak ułóż na cieście, wybij jaja, posyp orzechami/pestkami dyni/migdałami, piecz 20 min w temp. 180 stopni.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.