1Masło utrzyj z cukrem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przyprawą, solą. Dodaj żółtka oraz wodę. Wyrób na jednolite ciasto, Odstaw na 1 godz. do lodówki.
2¾ ciasta rozwałkuj na papierze do pieczenia, przełóż z papierem do formy na tartę, przykryj papierem. Obsyp suszoną fasolą, zapiekaj ok. 20 min w temp. 200 stopni. Odkryj 5 min przed końcem pieczenia.
3W międzyczasie w garnku zagotuj wodę. Dodaj cukier i cynamon.
4Dodaj jabłka, zamieszaj i duś pod przykryciem 5 min. Na koniec dodaj skórkę z pomarańczy i posiekane orzechy.
5Na upieczony spód wyłóż jabłka. Rozwałkuj pozostałe ciasto, wytnij z niego np. gwiazdki i ułóż na jabłkach.
6Piecz 15 min w temp 190 stopni.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.