1Mąkę, zmielone migdały/orzechy, cukier, cynamon i sól wymieszaj w malakserze. Dodaj masło i wodę, wyrób na jednolite ciasto. Odstaw na ok. godz. do lodówki.
2Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia, przełóż z papierem do formy na tartę, przykryj papierem. Obsyp suszoną fasolą, zapiekaj ok. 25 min w temp 200 stopni, odkryj 5 min przed końcem pieczenia.
3W międzyczasie śmietanę ubij z cukrem pudrem.
4Na upieczony spód wyłóż dżem morelowy, ułóż na nim połówki moreli.
5Piecz 25 min. w temp.190 stopni.
6Przed podaniem na tarte wyszprycuj bitą śmietanę .
7*Przed dodaniem śmietany możesz morele oprószyć brązowym cukrem i lekko skarmelizować palnikiem do kremu brulee.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.