1Mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, wodę, sól i rozmaryn. Wyrób na jednolite ciasto. Odstaw na 1 godz. do lodówki.
2Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia, przełóż z papierem do formy na tartę, przykryj papierem. Obsyp suszoną fasolą, zapiekaj ok. 20 min w temp. 200 stopni. Odkryj 5 min przed końcem pieczenia.
3W międzyczasie pomidory z puszki włóż do rondelka, dodaj czosnek. Gotuj ok. 7 min, pod koniec dodaj bazylię, oregano. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
4Zapieczony spód posmaruj sosem pomidorowym , posyp mozzarellą, ułóż pomidory,
5Piecz przez 15 min. w temp 190 stopni. Przed podaniem oprósz oregano.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.