30M
Czas przygotowania
20M
Czas gotowania
21
Składniki
Składniki 4 Porcje
- Ciasto
- 300 g mąki
- 150 g masła
- 0,5 szklanki cukru
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 ml wody
- szczypta sol morska
- 1 łyżka cukier z prawdziwa wanilia i kardamonem w torebce
- Budyń
- 300 ml soku z cytryny
- 0,5 szklanki cukru
- 1 żółtko
- 1 łyżka mąki ziemniacznanej
- 2 łyżki cukru pudru
- 150 g margaryny
- skórka z cytryny
- Nadzienie
- 3 gruszki obrane i pokrojone w plastry
- 1 łyżka masła
- 50 g wiórek kokosowych
- 2 łyżki cukier z prawdziwa wanilia i kardamonem w torebce
- 1/2 łyżeczki Cynamon mielony w torebce
- 1/4 łyżeczki Imbir mielony
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce