1Na stolnicy posiekaj nożem mąkę, masło i sól. Dodaj jajko i wodę. Ciasto wyrabiaj aż będzie jednolite. Odstaw do lodówki (ciasto przygotuj dzień wcześniej).
2Jajka wymieszaj ze śmietaną i serem na jednolitą masę. Dopraw czosnkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
3Rozwałkuj ciasto na stolnicy, wyłóż nim dużą formę do tarty lub tortownicę (wysmarowane masłem) tak aby brzegi były wysokie na ok 3 cm.
4Ciasto piecz przez 10 min w temperaturze 190 st. Następnie wyłóż na nie podsmażony boczek z porem i zalej przygotowaną wcześniej masą.
5Piecz 20 min w temperaturze 180 st. Podawaj od razu po upieczeniu.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.