Quiche Lorraine

25MIN
Czas przygotowania
45MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • Ciasto:
  • 130 g masła
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • Szczypta soli
  • 1 łyżka masła
  • 500 g dowolnych suchych nasion strączkowych do zapieczenia spodu
  • Nadzienie:
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 150 g boczku wędzonego pokrojonego w cienkie słupki
  • 200 g pora pokrojonego w cienkie plastry
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 3 jaja
  • 4 łyżki Musztarda Dijon
  • 100 g sera Gruyere, startego na tarce

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy