1Nakłuj ziemniaki widelcem kilka razy, aby nadmiar pary mógł wydostać się podczas gotowania. Gotuj w kuchence mikrofalowej na WYSOKIEJ temperaturze przez 8 minut, obróć ziemniaka w połowie gotowania. Odstaw do wystygnięcia, następnie usuń skórę z ziemniaka.
2Umieść obranego ziemniaka i masło w naczyniu, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, wędzoną paprykę i sól morską, następnie wymieszaj, aby połączyć wszystkie składniki. Dodaj jajko, ser i mleko, mieszaj aż do uzyskania gładkiego ciasta. Podziel ciasto na pół. Na lekko oprószonej mąką powierzchni rozwałkuj każdy kawałek ciasta aż do uzyskania podłużnego kształtu o grubości 1cm.
3Rozgrzej płytę plancha (płaską żeliwną płytę do grillowania) albo patelnię na średnim ogniu. Lekko posmaruj płytę olejem albo spryskaj olejem w aerozolu. Usuń nadmiar mąki z kawałków ciasta i ostrożnie umieść na płycie. Smaż przez 3-4 minut z każdej strony. (W zależności od wielkości płyty plancha ciasto należy smażyć partiami).
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.