1Grzyby włóż do misy blendera lub malaksera. Zamknij. Zmiel na małe kawałki. Wyjmij z blendera. Odstaw. Do misy blendera lub malaksera włóż czosnek i szalotkę. Zamknij. Zmiel na małe kawałki.
2Na dużej patelni na dużym ogniu rozgrzej 1/3 szklanki oleju. Dodaj masę czosnkowo-szalotkową. Smaż przez 2 minut póki w kuchni nie zacznie roznosić się aromatyczny zapach. Dodaj grzyby, sos sojowy, miód, przyprawy, sól i pozostałą 1/3 szklankę oleju. Smaż mieszając około 7 minut, aż grzyby zmiękną.
3Przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku, nie dłużej niż tydzień.
4Porady kulinarne:
Sos XO ma status legendy. Recepturę opracowano w Hongkongu. Został stworzony, żeby zachwycać. Jest wyjątkową mieszanką na którą składają się suszone krewetki i przegrzebki, chińska szynka długodojrzewająca, czosnek i różne odmiany chili. Wszystkie te składniki w połączeniu z olejem tworzą intensywnie słodki, słony i bogaty smak umami.
Wypróbuj wegetariańskiego sosu XO dodając go do dania Bowl z Tofu i Makaronem. Dodaj wegetariański sos XO do smażonego ryżu lub smażonego makaronu. Podkręcaj nim smak pieczonych, smażonych i grillowanych warzyw i tofu. Skrapiaj nim tofu, świeże warzywa, gotowany ryż, makaron, ramen, zupy z makaronem, congee, sajgonki i pierożki.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.