Sos XO w stylu włoskim

5M
Czas przygotowania
10M
Czas gotowania
11
Składniki

Składniki

  • 1/2 szklanki oleju roślinnego
  • 90 g prosciutto pokrojonej w cienkie plasterki o długości 1,5 cm
  • 1/2 szklanki cebuli pokrojonej w pióra o długości 1,5 cm
  • 2 łyżki wyciśniętego czosnku
  • 1 łyżka pasty z anchois
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki cienko pokrojonych pomidorów suszonych w oleju
  • 1 łyżka octu balsamicznego Kamis
  • 1 łyżeczka Oregano w torebce
  • 2 papryczki piri piri Kamis ( pokruszone)
  • 1/2 łyżeczki pokruszonego rozmarynu Kamis

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce