1Umyj ogórki, przekrój wzdłuż na pół i wyjmij gniazda nasienne. Razem ze skórką zetrzyj je na tarce na dużych oczkach i odstaw je na bok na 10 minut, aż wypłynie z nich woda. Po tym czasie dokładnie odciśnij ogórki z wody i przełóż d nowej miski.
2Do startego ogórka dodaj jogurt, opakowanie Przyprawy do os tzatziki Kamis, świeże posiekane zioła i odrobinę oliwy.
3Skrop wszystko cytryną, dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
4Wstaw sos do lodówki na minimum 30 minut, by wszystkie składniki się "przegryzły".
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.