1Rozgrzej olej na średnim ogniu w średniej wielkości rondlu. Dodaj cebulę. Smaż mieszając przez 5 minut lub aż zmięknie. Dodaj czosnek, chili, kurkumę i ziele angielskie. Gotuj, mieszając, przez 30 sekund aż składniki zaczną pachnieć.
2Wmieszaj banany, ocet, cukier i sól morską. Podgrzej na średnim ogniu. Zmniejsz ogień. Przykryj i gotuj przez 15 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Zdejmij z ognia. Odstaw do wystygnięcia na 10 minut.
3Przełóż miksturę do blendera lub robota kuchennego. Przykryj. Miksuj na wysokich obrotach przez 1 minutę lub do uzyskania jednolitej konsystencji. Zdejmij wewnętrzną część pokrywki i mieszaj dalej, wlewając powoli wodę. Mieszaj tak długo, aż otrzymasz pastę o konsystencji tradycyjnego keczupu.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.