1Pomarańczę parzymy, ocieramy skórkę i wyciskamy sok.
2Skrzydła raji oddzielamy od ości, nacieramy solą, 2 łyżkami soku z pomarańczy, gwiazdką anyżu, oliwą i umieszczamy w woreczku próżniowym. Woreczek umieszczamy w urządzeniu souse vide na 14 minut w 65 stopniach.
3W tym czasie przygotowujemy sos na patelni z połowy soku z pomarańczy, otartej skórki i miodu. Oczyszczamy ziarna granatu. Z drugiej połowy soku pomarańczowego i lecytyny sojowej ubijamy mikserem lekką piankę.
4Sos bearnaise ubijamy blenderem łącząc żółtka, estragon, kapary oraz gorące sklarowane masło. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos chłodzimy przed podaniem. Wszystkie składniki układamy na talerzu.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.