1Rybę sprawić skropić sokiem cytrynowym, natrzeć solą i włożyć do żaroodpornej formy.
2Do formy wlać wino, wrzucić posiekaną cebulę, pokrojoną na plasterki marchew, dodać przyprawy.
3Rybę obłożyć kawałeczkami masła, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 20-25 min.
4Wywar z ryby powstały w trakcie pieczenia ostrożnie przelać do drugiego naczynia.
5Na sos zasmażyć na maśle mąkę, rozprowadzić wywarem z ryby (uzupełnić do 1/2 l), gotować 8 minut, domieszać musztardę i śmietanę, doprawić do smaku pieprzem, ziołami prowansalskimi i solą.
6Rybę polać sosem, posypać posiekaną pietruszką, zapiec krótko w piekarniku.
7Podać z gotowanymi ziemniakami (lub puree, kopytka) i sałatą.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.