1Batata obrać, pokroić i ugotować w posolonej wodzie z dodatkiem 50g masła, startą skórką ze sparzonej pomarańczy, sokiem z pomarańczy i strąkiem kardamonu.
2Cukinie pokroić w cienkie plastry wzdłuż całej szerokości. Topinambur obrać i pokroić w plasterki. Marchewkę oczyścić, pozostawiając ogonek.
3Zblanszować warzywa w posolonej wodzie i gorące doprawić dressingiem limonkowym. Sandacza oczyścić z ości, wykroić 3 identyczne porcje. Masło sklarować, gotujące zdjąć z ognia i włożyć do niego rybę na 5 minut. Bataty odparować i zmiksować na gładkie purée.
4Wyłożyć „łezką” na talerz, na nie wyłożyć sandacza, otoczyć młodymi warzywami. Udekorować jadalnymi kwiatami begonii o kwaśnym posmaku. Marchewkę przyciąć w połowie i ustawić na talerzu „na sztorc”.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.