Chrupiący łosoś chimichurri z pieczonymi warzywami
5M
Czas przygotowania
35M
Czas gotowania
8
Składniki
ryby i owoce morza
Chrupiący łosoś chimichurri z pieczonymi warzywami
5M
Czas przygotowania
35M
Czas gotowania
8
Składniki
Składniki
2Porcje
1
opakowanie
Chimichurri
125
g
młodych ziemniaków pokrojonych w plastry
2
filety z łososia każdy ok. 150 g
2
łyżki
oleju
1
zielona papryka, pokrojona w grubą kostkę
1
żółta papryka, pokrojona w grubą kostkę
1
czerwona cebula, pokrojona w cząstki
Cząstki limonki do podania
Instrukcje
1Podgrzej piekarnik do 200°C.
2Umieść pokrojonego ziemniaka na blasze do pieczenia, skrop 1 łyżką oleju i piecz w piekarniku przez 15 minut.
3W międzyczasie przygotuj kruszonkę. Bułkę tartą wymieszaj z 2 łyżkami przyprawy Chimichurri Street Food i 2 łyżeczki oleju. Posmaruj łososia odrobiną oleju, a następnie posyp obficie kruszonką, mocno dociskając.
4Wymieszaj paprykę, cebulę, pozostałą część przyprawy Chimichurri Street Food z 2 łyżkami oleju.
5Po 15 minutach przesuń ziemniaki na bok blachy i dołóż paprykę i cebulę. Piecz jeszcze przez 10 minut, a następnie włóż na wierzch łososia i piecz przez kolejne 10 minut.
6Upieczonego łososia podawaj na warzywach z cząstkami limonki.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.