Pita z kiełbasą chorizo, sałatką colesław i frytkami ze słodkich ziemniaków
10M
Czas przygotowania
25M
Czas gotowania
11
Składniki
dziczyzna i inne
Pita z kiełbasą chorizo, sałatką colesław i frytkami ze słodkich ziemniaków
10M
Czas przygotowania
25M
Czas gotowania
11
Składniki
Składniki
2Porcje
1
opakowanie
Chimichurri
2
średnie słodkie ziemniaki obrane i pokrojone w paski
1
łyżka
mąki kukurydzianej
2
łyżki
oleju
sok z 1 limonki
1
łyżka
majonezu
1
marchewka, tarta
50
g
czerwonej kapusty drobno pokrojonej
2
dymki, drobno krojone
2
pity, podgrzane w piekarniku
100
g
ugotowanej kiełbasy chorizo
Instrukcje
1Podgrzej piekarnik do 220°C.
2Pokrojone ziemniaki włóż do miski, oprósz mąką kukurydzianą, dodaj 1 łyżkę przyprawy Chimichuri, 1 łyżkę oleju i dokładnie wymieszaj. Rozłóż równomiernie na blaszce i piecz 20-25 min. Przewracając co pewien czas.
3W międzyczasie w misce, połącz sok z limonki, majonez, 2 łyżeczki przyprawy Chimichurri Street Food , dodaj marchewkę, kapustę, dymkę i wymieszaj.
4Podziel sałatkę i umieść w dwóch ciepłych pitach i z gotowaną kiełbasą chorizo. Pozostałą przyprawę Chimichurri połącz z 1 łyżką oleju i 2 łyżkami wody skrop, pity. Podawaj z frytkami ze słodkich ziemniaków.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.