3
twarde jabłka, obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone w cząstki
10
ml aromatu cytrynowego KAMIS
1
białko z jaja, lekko ubite
25
g płatków z migdałów
Instrukcje
1Mąkę, mąkę migdałową, cukier i sól wymieszaj, dodaj masło, jajko i wodę, wyrób na jednolite ciasto.
2Z ciasta uformuj krążek, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 1 godz.
3W celu przygotowania nadzienia wymieszaj w misce cukier, mąkę, sól, cynamon, dodaj jabłka wymieszane z aromatem cytrynowym.
4Wszystko delikatnie wymieszaj, wyjmij jabłka, mąkę z przyprawami odstaw.
5Ciasto rozwałkuj między dwoma kawałkami papieru do pieczenia tak aby miało 30 cm. średnicy, 3cm od brzegu rozprowadź mąkę z przyprawami, która pozostała po jabłkach.