1Maliny ułoż luźo na tacy i wstaw na 1 godzinę do zamrażarki.
2Wszystkie składniki na ciasto połącz i wyrabiaj około 5 minut do uzyskania jednolitego ciasta.
3Ciasto cienko rozwałkuj podsypując mąką, wycinaj okragłe krążki, na każdym kolejno ułóż po dwie maliny szerszą strona do środka, sklej na kształt pierogów.
4Pierogi możesz gotować we wrzatku bezpośrednio po przygotowaniu 6-8 minut w, lub ułożyć luźno na tacy, wstawić do zamrażarki i gotować w dowolnym czasie.
5Na patelnie wsyp cukier, podgrzewaj do usyskania złotego koloru, dodaj śmietankę, wodę i gotuj na wolnym ogniu do uzyskania gęstego sosu karmelowego.
6Pierogi (po 3 porcje) bezpośrednio po ugotowaniu umieść we wrzącym sosie karmelowym delikatnie zamieszaj.
7Przełóż na talerz, udekoruj posypka dekoracyjną.
8Sprzęt do przygotowania: taca, zamrażarka, duża miska, miarka do płynów, waga kuchenna, wałek kuchenny, ring do wycinania o średnicy 6-8 cm, garnek do gotowania, patelnia, łyżka cedzakowa
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.